Mezi neznámější zelené potraviny patří chlorela a zelený ječmen. Tyto zelené potraviny mají pozitivní vliv na naše zdraví. Dodávají nám živiny, vitamíny, minerály a antioxidanty v přirozené podobě, které nám současná strava bohužel nedodává v dostatečném množství. Zelené potraviny tedy dodávají tělu to, co potřebuje, aby mělo sílu bránit se vlivům okolí. Opravdu kvalitní zelené potraviny pocházejí ze zemědělské produkce, kde se k pěstování používají pouze přírodní postupy bez použití chemie a hnojiv.
Pokud užíváte pravidelně nějaké léky na chronická onemocnění, nemusíte se bát kontraindikací. Ječmen i chlorela jsou přirozené potraviny, které lze užívat společně s léky. Akceptujte pouze časový odstup, protože vzhledem k očistnému působení potravin, by mohly snižovat účinnost léků. Kromě působení na organismu mají zelené potraviny sytící a regenerační efekt.
Dávkování – dávkování chlorely a zeleného ječmene je potřeba navyšovat postupně, aby nedošlo k prudkým očistným procesům. Každý z nás se potýká s jinými neduhy, podle toho dávkování upravíme. Silnější jedinci mohou zvyšovat dávky rychleji, než osoby trpící závažnými zdravotními problémy.
Nechte si v tomto případě poradit od výživového poradce, který má již s užíváním zelených potravin dostatek zkušeností.
Chlorela – zelená řasa obsahující vitamíny a minerály. Je výborná pro vegetariány, protože obsahuje 58% vysoce stravitelných bílkovin.
Zelený ječmen – sklízí se v raném stádiu, kdy je ještě zelený, protože v této fázi růstu má největší obsah užitečných výživných složek. Obsahuje železo a dvojnásobně vyšší množství hořčíku než má pšenice. Mladý ječmen si také můžete vypěstovat sami. Sklízí se asi po deseti dnech od výsadby.
Mezi další super potraviny patří také Goji